AktuelltFamiljegraven
i Alingsås
RapporterFritextsökLogga inOmVillkor
2021-05-03
Brattska släktträdetGeniRötterWikitreeGeneanet

Brattska släkten

2017-03-14

42156 Brattar i DNA-släktträden

Det går att söka på efternamn i alla släktträd som kunder till Family Tree DNA publicerat på FTDNAs webb. Det betyder att dessa träd laddats upp av person som visat så seriöst intresse för sin släkt att hen lämnat DNA. Om släktträdet är riktigt (vilket givetvis inte alltid är fallet) så gäller provet även för anfäder.

De släktuppgifter jag sett saknar uppgift om källor. Det gör att om jag hittar någon Bratt-släkting så måste jag kontakta den som är ansvarig för släktträdet. Ofta saknas dock den uppgiften.

Joakim Winter har nya uppgifter om brattar 1100-1194, men han har inte lämnat uppgift om hur han kan kontaktas. Hittar dock epost på nätet (joakim.winter@su.se) och skriver

Jag söker en Joakim Winter som DNA-testat sig på FTDNA, då jag önskar fler uppgifter om personer med namnet Bratt under 1100-talet. Om det är du är jag tacksam för ett svar, så kan jag komplettera fin fråga.

Jag fick svar samma dag:

Hej! Tack för ditt mail! Det är mig du söker. Jag är släkt med Bratt på 1100-talet rakt nedstigande. Tyvärr ej rak linje på ydna sidan. Vad var din fråga och vilken koppling har du till Bratt?

Brattska släkten

Denna webb berättar om Släkten Bratt från Brattfors med besläktade familjer.

Till webben hör släktträdet med samma namn.

Innehållet baseras främst på:

  • Helmer Bratt: Några anteckningar om släkten Bratt från Brattfors och med sannolikt befryndade släkter med namnet Bratt
  • Christian Bratt: Bratt från Brattfors. en släktkrönika
  • Anteckningar gjorda av Ellen Bratt (1893-1987)
  • Geni

Ambitionen är att inte bara berätta om personers relationer utan även något om den tid de levde i.

Adm: Hans Iwan Bratt, hibratt@gmail.com