AktuelltFamiljegraven
i Alingsås
RapporterLogga inOmVillkor
0000-00-00
Brattska släktträdetGeniRötterWikitreeGeneanet

Family

FamilySearch

FamilySearch är en tjänst som tillhandahålls av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Kyrkans medlemmar kallas ofta för mormoner, dock avråder de från att använda namnet mormoner. I stället vill de kallas medlemmar i Jesu Kristi Kyrka, eller medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.

Kyrkan påbjuder släktforskning eftersom det i kyrkans Tempel är möjligt att utföra förrättningar såsom dop och äktenskap ställföreträdande för sina släktingar som nu är döda men som inte kunde ta emot det när de levde. Kyrkan lär att Gud på så sätt kommer ihåg alla sina barn och ger dem alla samma möjlighet. Kyrkan har utfört mikrofilmning av bland annat alla svenska kyrkoböcker. Härmed kan alla släktforska gratis.

Denna organisation har utvecklat den klassificering av släktdata, GEDCOM, som i stort sätt alla släktforskningswebbar använder. GEDCOM är ett format för utbyte av data mellan olika genealogi-system. Ordet är en förkortning av det engelska begreppet GEnealogical Data COMmunication. Formatet utvecklades av Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga. Formatet har blivit en de facto-standard och stöds idag av i princip alla släktforskningsprogram.

Antalet personer i FamilySearch släktträd är 1,2 miljarder. Antalet personer med efternamnet Bratt är 60,219.

Adressen till den brattska släktens "anfader" Anders Andersson Bratt är Anders Andersson Bratt

Tags:

Brattska släkten
Adm: Hans Iwan Bratt, hibratt@gmail.se

htmlend